torsdag den 28. juni 2012

Cheesecake med chokolade-marmorering



Opskrift:
125 g. smør
225 g. Digestive kiks
600 g. natural flødeost
6 dl. creme fraiche
2 tsk. vaniljesukker
130 g. sukker
2 æg
100-150 g. chokolade ca. 50 % (ikke for mørk, da den bliver bitter blandet med den lidt syrlige oste-masse)
1-2 dl fløde

Fremgangsmåde:

Start med at smørre springformen. Smelt smørret og knus digestive kiksene, bland dette sammen og mas massen på plads i bunden af kageformen. Æg, flødeost, creme fraiche, sukker og vaniljesukker blandes med en håndmixer og hældes ud over kikse-massen. Smelt chokoladen og bland lidt fløde i (fløden er for at undgå, at chokoladen stivner fuldstændig, når kagen er kølet af. Man kan varierer mængden af fløden afhængig af, hvor stiv man foretrækker chokoladen).
Hæld forsigtigt chokoladen over ostemassen med en spiseske. Læg chokoladen i klatter. Tag en lille dejskraber, en kniv eller et andet smalt redskab og træk den forsigtigt gennem chokolade (ca. 1 cm dybt) for at lave marmorering i kagen.

Bages v/ 180 grader alm. ovn i 40-45 min. Lad ostekagen køle af i min. 4 timer.






Velbekomme!

Ingen kommentarer:

Send en kommentar